Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is aerial silk?

Aerial silk, ook wel tissu genoemd, is een vorm van luchtacrobatiek. Je klimt in lange doeken die aan het platfond hangen en wikkelt jezelf op verschillende manieren in om zo mooie figuren te maken met je lichaam, in de silks te hangen, of valletjes te doen.

Ik zou graag een keer mee willen doen, maar weet niet zeker of het iets voor mij is, kan dat?
Kan ik een keer een vriend/vriendin meenemen?
Wat moet ik aan tijdens de les?

Het is aan te raden om nauwsluitende kleding te dragen die zo veel mogelijk bedekt, maar in ieder geval tot en met de knieën en schouders. Tanktops en korte broeken worden afgeraden. De silks schuren anders langs je blote huid en daar kun je pijnlijke brand- en schuurplekken aan overhouden. Nauwsluitende kleding is aan te raden omdat het anders mogelijk is dat je kleding vast komt te zitten tussen de silks.

Is er een minimum en maximum leeftijd dat er deel mag worden genomen aan de les?

Er is wel een minimum leeftijd: 8 jaar of ouder. Verder is er geen maximum leeftijd. Daarnaast zijn er ook geen verdere restricties, buiten de minimum leeftijd om is iedereen van harte welkom!

Zijn er inschrijfkosten?

Nee, er zijn geen inschrijfkosten. Je betaalt alleen voor het abonnement of rittenkaart.

Hoe ziet een les er gemiddeld uit?

De les voor 8-15 jaar duurt 1 uur en de les voor 16 jaar en ouder duurt 1,5 uur. Hierin starten we altijd met een warm-up op de grond om zo spieren en gewrichten los te maken en voor te bereiden op de inspanning. Hierna vindt er een warm-up in de silks plaats om onder andere de grip op te warmen en om te voelen wat voor structuur en stretch het doek heeft. Hierna gaan we aan de slag met de oefeningen, figuren en valletjes die die dag geleerd worden in de silks. Aan het einde is er nog een cooling down met stretchen om je flexibiliteit en mobiliteit te vergroten en om de sportieve activiteit rustig af te sluiten.

Ben ik wel sterk genoeg?

Zeker! We beginnen namelijk gewoon bij de basis. Als je wel sterk bent, werkt dit in je voordeel en kun je misschien iets sneller vooruitgang boeken. Maar als dit niet zo is, dan bouw je de kracht vanzelf op. Alles komt met de tijd!

Ben ik wel lenig genoeg?

Net als met kracht maakt het voor flexibiliteit niet uit of je momenteel super lenig bent of zo stijf als een plank. Naarmate je langer traint, word je vanzelf leniger. Als je al wel flexibel bent, kan dit in je voordeel werken omdat bepaalde oefeningen dan net iets makkelijker gaan. Ben je dit echter nog niet, is dit geen enkel probleem!

Kan ik wel meedoen als ik hoogtevrees heb?

Ja dit kan. We beginnen laag bij de grond. Alleen als jij eraan toe bent, gaan we de hoogte in. Naarmate je kracht en zelfvertrouwen in de silks toenemen, neemt de angst voor hoogte in de silk vaak ook af. Het is wel goed om aan te geven als je last hebt van hoogtevrees, dan kan daar rekening mee worden gehouden.

Is aerial silks gevaarlijk?

Aan elke sport zitten risico’s verbonden. Zo ook aan aerial silks. Dit risico kunnen we zo klein mogelijk maken door vanaf de basis te beginnen. Het is het belangrijk om rekening te houden met je eigen kunnen en de instructies goed op te volgen. Door langzaam op te bouwen, groeit jouw kracht, zelfvertrouwen en inzicht in de silks en kun je vanzelf door naar de complexere figuren met een groter risico. Natuurlijk proberen we het risico altijd zo klein mogelijk te houden.

Ben ik gezekerd?

Nee, dit is niet mogelijk omdat je de silks om je lichaam moet wikkelen.

Hoe is het geregeld met de hygiëne?

De silks worden met regelmaat gewassen, maar dit kan ook niet te vaak omdat dit niet goed is voor de stof. Daarom de vraag aan jou om te zorgen voor goede persoonlijke hygiëne voordat je naar de les komt.

Your Cart

Shipping Method